Saplama Civata

Saplama civatalar her iki ucu itibariyle diş açılmış sapsız ve başsız vida çeşitleridir. Yoğun olarak söküp takılan bağlantı elemanlarında kullanılmaktadır. Ana parça gövdesine sabit kalacak şekilde kuvvetlice yerleştirilmektedir. Sonrasında bağlanacak olan parçaya takılmasıyla, somunlarla kuvvetlice montajı yapılır. Her iki ucu dişli saplamalar saplama cıvata standartları kurallarına uyumlu imal edilmektedir.

Saplama Civata Çeşitleri

Bu civataların bir diğer adı başsız civata olarak da bilinmektedir. Baskı veya gerilim oluşan ortamlarda kullanılmak üzere üretilmiştir. Her iki ucu dişli, ortası boşluklu veya tüm gövdesi dişli uzun çubuklar olarak imal edilmektedir. Saplama çeşitleri ihtiyaca göre farklı çeşitlerde üretilmektedir.

Tam boy dişli saplama, bağlantı elemanı gövdesinin tamamı dişli olan saplama çeşididir. Bu parçalar diğer bağlantı parçasının tümünün birbirine geçmesi halinde kullanılmaktadır.

Tapa uçlu saplamalar ise eşit olmayan uzunluklardaki parçaların birbirine geçmesi gereken durumlarda tercih edilmektedir.

Çift uçlu saplamalar ise her iki bağlantı parçasının eşit uzunlukta olduğu durumlarda bu civatalar kullanılmaktadır.

Yivli uçlu saplama çeşidi sızdırmazlık amaçlı kullanılmaktadır. Özel uygulamalarda kullanılanlara U Bolt, J Bolt ve L Bolt isimleri verilmiştir.

Özel amaçlı kullanılan kısa gövdeli çift uçlu saplamalar da saplama çeşitlerinin bir diğeridir.

Saplama civatalar, askı sistemleri kapsamında bağlantı elemanları şeklinde kullanılmaktadır. Çelik konstrüksiyon sistemlerde ise bağlantıdan ziyade gerdirme amaçlı tercih edilmektedir. Ayrıca tam dişli, kısmi dişli ve her iki ucu dişli saplama modelleri de saplama çeşitleri arasındadır.  Ayrıca saplama üretiminde kaplama olarak, inox (paslanmayan), elektro galvaniz ve dakroment kaplama tercih edilmektedir.

Saplama Ölçüleri ve Fiyatları

Saplamalar M100’e kadar farklı ölçü ve boyutlarda imal edilmektedir. İsteğe göre özel saplama ölçüleri de üretilmektedir. Değişik ölçü ve tiplerde olduğundan saplama fiyatları, ölçü ve tiplerine göre farklı ücretlendirilmektedir. Toptan saplama fiyat bilgisi almak veya mevcut liste fiyatları için iletişim numaramızdan bize ulaşabilirsiniz.

Endüstride veya sanayide kullanılan daha birçok farklı saplama çeşidi mevcuttur. Bunardan bazılarının isimleri şöyledir:

Aks Saplama, Tam Diş Saplama, Yarım Diş Saplama, Kimyasal Saplama, Kimyasal Cam Tipi Saplama, Donatı Vida Dişli Ankraj, Metrik Dişli Saplama, Egsoz Saplaması, Çift Taraflı Trifon Saplama, İki Ucu Dişli Kanepe Çekyat Saplaması(DIN901), İki Ucu Dişli Saplama(DIN901), Yarım Dişli Saplama(DIN525), Galvaniz Kaplamalı Tam Dişli Saplama (DIN975), Lak Kaplamalı Tam Dişli Saplama (DIN975), Whitworth Tam Dişli Saplama (DIN975), Paslanmaz İnoks Tam Dişli Saplama (DIN975), Çelik Tam Diş Saplama (DIN975), Pahlı Tam Dişli Saplama (DIN976), Tam Dişli Kimyasal Saplama, Tam Dişli Saplama (DIN975)

Diğer Yazılar

 

X
Scroll to Top